WEB JOVENTUT CASTELLAR DEL VALLÈS

dijous, 4 de novembre del 2010

‘Mònica al carrer’

Les intervencions artístiques guanyadores, fetes per joves creadors i creadores, s’exposaran a l’estació de metro de Drassanes i el seu entorn a partir del 10 de desembre
A la convocatòria, organitzada per Arts Santa Mònica, l’Agència Catalana de la Joventut i Transports Metropolitans de Barcelona, s’hi van presentar un total de 33 projectes. N’han resultat guanyadors els quatre següents:

• ‘Metro-Harraga’, de l’Associació Cultural la Muga, que reflexiona sobre la immigració il•legal, posant una atenció especial en aquelles persones que provenen del nord d’Àfrica i que han creuat les fronteres en situacions de risc. El Casal dels Infants del Raval col•labora en aquest projecte, implicant joves immigrants i fent-los partícips del procés creatiu mitjançant diversos tallers.

• ‘Be your own souvenir’, del col•lectiu blablabLAB. La proposta trenca la barrera dels rols establerts, intercanviant punts de vista diversos: espectador i performer, artista i turista, observador i objecte. L’usuari es converteix en productor i consumidor del producte artístic a través d’un sistema que el convida a fer d’estàtua humana i el recompensa amb un personalitzat souvenir.

• ‘Ampel Pong’, de Mireia Subirana, és una instal•lació audiovisual interactiva basada en l’antic videojoc PONG, creat per Atari als anys 70. El projecte vol provocar un canvi d’actitud, cap a la socialització i la proximitat, entre vianants que comparteixen un espai i un temps comuns al seu pas per la ciutat. D’una manera lúdica, l’experiència promou la comunicació afectiva i cooperativa.

• ‘Títol de transport’, d’Álvaro Icaza, busca reflexionar a l’entorn de l’ús dels diners públics i dels mecanismes de finançament de la cultura. L’artista proposa assumir multes aplicades per viatjar sense bitllet a la xarxa de TMB, emprant els diners que dóna la convocatòria per a la producció, fent un gir intencionat per tal de tornar aquest capital públic a la ciutadania.