WEB JOVENTUT CASTELLAR DEL VALLÈS

dijous, 4 de novembre del 2010

Eleccions al Parlament de Catalunya 2010

‘Mònica al carrer’

Les intervencions artístiques guanyadores, fetes per joves creadors i creadores, s’exposaran a l’estació de metro de Drassanes i el seu entorn a partir del 10 de desembre
A la convocatòria, organitzada per Arts Santa Mònica, l’Agència Catalana de la Joventut i Transports Metropolitans de Barcelona, s’hi van presentar un total de 33 projectes. N’han resultat guanyadors els quatre següents:

• ‘Metro-Harraga’, de l’Associació Cultural la Muga, que reflexiona sobre la immigració il•legal, posant una atenció especial en aquelles persones que provenen del nord d’Àfrica i que han creuat les fronteres en situacions de risc. El Casal dels Infants del Raval col•labora en aquest projecte, implicant joves immigrants i fent-los partícips del procés creatiu mitjançant diversos tallers.

• ‘Be your own souvenir’, del col•lectiu blablabLAB. La proposta trenca la barrera dels rols establerts, intercanviant punts de vista diversos: espectador i performer, artista i turista, observador i objecte. L’usuari es converteix en productor i consumidor del producte artístic a través d’un sistema que el convida a fer d’estàtua humana i el recompensa amb un personalitzat souvenir.

• ‘Ampel Pong’, de Mireia Subirana, és una instal•lació audiovisual interactiva basada en l’antic videojoc PONG, creat per Atari als anys 70. El projecte vol provocar un canvi d’actitud, cap a la socialització i la proximitat, entre vianants que comparteixen un espai i un temps comuns al seu pas per la ciutat. D’una manera lúdica, l’experiència promou la comunicació afectiva i cooperativa.

• ‘Títol de transport’, d’Álvaro Icaza, busca reflexionar a l’entorn de l’ús dels diners públics i dels mecanismes de finançament de la cultura. L’artista proposa assumir multes aplicades per viatjar sense bitllet a la xarxa de TMB, emprant els diners que dóna la convocatòria per a la producció, fent un gir intencionat per tal de tornar aquest capital públic a la ciutadania.

Xanascat-La Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya

La Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) posa a la teva disposició 42 albergs repartits per la costa i l'interior, la muntanya i la plana, en indrets de gran interès natural i cultural que mostren l'atracció i la grandesa d'allò que Catalunya pot oferir als seus visitants.

L'allotjament als albergs és una opció ideal per a la descoberta del seu entorn i per fer-hi nombroses activitats. Així mateix, en virtut de la funció social que aquestes instal·lacions tenen encomanada, els albergs també acullen tota mena de programes renovats perquè en puguin gaudir els joves, els escolars, el teixit associatiu i les famílies.

FESTIVAL BARCELONA VISUALSOUND

Un festival per a persones creatives amants de l'audiovisual
Enguany el Festival tindrà lloc del 8 al 18 de febrer de 2011 i atorgarà premis del jurat i del públic en cadascuna de les categories, apart de dos premis especials: un a la millor producció audiovisual que faci promoció de la ciutat de Barcelona, i l'altre a la millor producció audiovisual realitzada per un/a jove d'entre 12 i 18 anys.
Les categories de la Secció Competició del Festival Barcelona VisualSound 2011 són:
- Animació, Banda sonora original (BSO), Disseny de web, Documental de contingut social, Documental de muntanya-aventura-natura, Ficció, Tràilers falsos, Videoclip, Videocreació, Vídeo publicitari i 2 minuts en 1 dia.
Excepte la categoria 2 minuts en 1 dia, que finalitza el 4 de febrer de 2011, el termini de presentació d'obres és obert fins al 30 de novembre de 2010.
+ info a: www.bcnvisualsound.org

EL CARNET JOVE ET PORTA AL CINEMA

Amb els descomptes importants que ofereix el Carnet Jove, a partir d’ara podreu gaudir del setè art i de valent. I allí on us vingui de gust: ja sigui anant a veure la vostra estrena preferida a les sales, o descarregant-vos a casa la pel•li que sempre heu volgut veure. Els cinèfils i les cinèfiles esteu d’enhorabona!
S’ha posat en marxa la campanya 50 % de descompte en cinema, que permetrà als titulars del Carnet obtenir entrades a meitat de preu en mig miler de sales d’arreu del país. L’oferta és vàlida fins al 15 de gener del 2011. I el descompte es podrà aplicar cada dia de la setmana, festius inclosos.
Com ho veieu? S’apropa l’hivern, o sigui que obriu l’ordinador, feu manteta i sofà, o pantalla gegant i crispetes..., i a gaudir de les millors pel•lícules a preus immillorables!
+ info a: www.carnetjove.cat